Tillbaka på banan

I sagan om min förslitningsskada i höger hand vänder vi blad och hittar ett nytt kapitel.

I oktober fick jag mer och värre symptom än tidigare, där hela handen och armen domnade och tappade styrka. Detta var ju mer eller mindre en katastrof för att exempelvis teckna, använda tangentbord, knappa på pekskärm, bära, bygga, gräva… eller göra i princip allt jag uppskattar då, arbete som fritid.

I och med detta blev jag å andra sidan tillräckligt desperat för att börja leta efter nya läkare. En enorm shout-out till Specialistläkarna Sergel City, med ortopedimottagning som inte kräver remiss. Jag fick en ny diagnos — kubitaltunnelsyndrom, nervklämning i armbågen — och en operationstid. Vänta vänta, hacka upp armen, vänta vänta, bandage av. Och, så:

...jag kommer inte ens få ett särskilt coolt ärr för all utstådd jävlighet, tror jag.

…jag kommer inte ens få ett särskilt coolt ärr för all utstådd jävlighet, tror jag.

Drygt 6 cm av klipp & tråckla, och vad jag kan avgöra verkar det ha gett ett bra resultat. Jag har lyckats ta mig igenom en arbetsvecka utan att handen domnat hittills, även om jag är tröttare idag. Är uppenbart otränad, men försiktigt överlycklig.

Av detta lär vi oss, kära tecknare:

★ När du börjar få problem, ta det försiktigt. Du kommer sabba dig själv genom att försöka tvinga kroppen att lyda. Gäller x3 när du är äldre än typ 25.

★ När problemen går för långt, låtsas inte att det kommer lösa sig av sig självt.

★ Vänd dig till en specialist (i detta fall, ortoped!) för diagnos. Det finns för många olika orsaker med liknande symptom, och fel diagnos och fel hjälpmedel kan ge värre problem, vilket förmodligen var vad jag gav mig själv med mitt handledsstöd för karpaltunnelsyndrom.

★ Var inte onödigt rädd för operationer.

…nu ligger jag däremot 1-2 veckor efter i mitt arbetsschema och undrar om jag inte kommer bli tvungen att offra årets julkort i och med det. Oh wellah. Det ger mig i alla fall stor glädje att kunna rita, skriva och använda händerna igen.

Just nu tecknar jag Bigfoot, och ser fram mot att sätta mig ner med vattenfärgerna snaxt!

Rawr

Rawr! Vänta, är det Kevin Bacon…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*