Kycklingkläck #1

Vårsolen kommer med kycklingar i Paradisets kollektiv. Första kullen började kläckas i förrgår kväll, och i morse blev det klart att jag kunde räkna in nio pycklingar den här gången. Första hönsmamma ut är Peppar! Hon har visat sen tidigare att hon är en exemplarisk adoptivmor, trots att hon annars är ovanligt hispig och nervig för att vara en dvärgsilkes.

Peppar & Co.

Peppar & Co.

Hönsäggen är Dals pärlhöns köpta från Sonnarps naturbruk. Kycklingarna är en hel godispåse av blandade färger: Tre ljusgula med organgea stänk, två tigerkaksfärgade, en mörk med rött huvud, tre svart/bruna pingviner. Jag har ingen aning om hur dom kommer se ut till slut, men hoppas att inte alla roliga är tuppar!

Vänligen välkomna till världen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*