Kirskål utrotad!

Vårsolen är tillbaks efter ett tillfälligt (?) avbrott av snö, hagel, storm och syndaflod. Går och väntar på den stora trädgårdsattacken. Förra året bröt vi upp fyra små hügelbäddar i ett hav av kirskål och kvickrot. Solen börjar locka fram de första bladen redan nu, och…

Argh!

Argh!

…nejmen, stannar dom utanför stängslet? Har vi lyckats stoppa kirskålen från det framtida utökade trädgårdslandet med armeringsjärn och hönsnät? Vad är hemligheten??

Ogräsdödare

Ogräsdödare

Japp, hönsen äter varje liten växtbit som tittar upp. Observera hur det tagit åtta dvärghöns ett knappt halvår att förvandla 50 kvm land från ogräsfylld leråker till renrensad jordöken. Dåligt för dom som vill ha en liten grön hönsgård, men perfekt som förberedelse av trädgårdsland. Som en bonus krafsar de runt i jordytan och gödslar också.

Vi ska anlägga nya odlingsbäddar i helgen. Hönsen ska få flytta till sin gård i andra änden av trädgården ett tag, och sen får dom gå fritt när buskar & träd får blad som dom kan gömma sig under. Just nu njuter dom bara av solen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*