Valentinåret 2013

Uj, tydligen tyckte jag att 2012 var lite suddigt för ett år sen, men nu känns det som om det var ett aktionår! 2013 har jag inte rest alls. Å andra sidan, knappt varit sjuk.

Januarifebruarimars

Någon sorts långt skitkallt töcken till månader inledde året. Det kan vara svårt att dra sig till minnes idag, men en gång var det så om vintrarna att vattenånga i atmosfären kristalliserades runt partiklar och föll ned till jorden i fast form. Valentin satt alltså insöad i det kylslagna Ruckelslottet. Hönsen satt insnöade i källaren. En veterinär upptäckte att Krisse katt led av både tandsten och FORL, befriade katten från ett antal tänder och mig från lite onödiga pengar. Usch.

Första boken för året kom ut som jag hade illustrerat: Tina och Zlatan! Ett experiment för min del, eftersom jag gjorde det med kontrakt direkt med författaren, som gav ut via lilla Idus förlag. Men det har gått riktigt bra för den!

tina-och-zlatan

April

I april kom det kycklingar! Så jävla söta! Jag lät Peppar & Kaka ruva fram sex fluffisar, i förhoppning om att få minst en dvärgwyandottehöna till min lilla flock. Både gulligt och lärorikt. Tyvärr visade det sig att aggrohönan Boss var så stört aggressiv att hon försökte attackera kycklingarna, så april blev även Boss sista månad i livet. Kycklingarna visade sig alla vara tuppar och blev senare uppätna.

Maj

Jag pysslade med trädgården, hönsen och tittade på Eurovision. Sen blev det protester och upplopp i förorterna runt Stockholm, vilket resulterade ut i många tidningsartiklar men inte så mycket konkret.

Juni

Ruckelslottets tak sprang läck för tredje gången men renoverades rådigt av ich, Stina och Janetta med hyrd byggnadsställning.

Hardcore

Tyvärr blev det i och med det här bestämt att huset skulle säljas till hösten. Vilket påbörjade mitt nedstämda och lätt panikartade tema för andra halvan av året: Försöken att hitta ett nytt hem till mig & djuren. Sen blev det protester och upplopp i Turkiet, vilket resulterade ut i många tidningsartiklar men inte så mycket konkret.

Juli

Efter att ha tittat i plånboken reste jag runt i obygderna runt Uppsala och tittade på små ruttna hus i min prisklass, försökte se möjligheter samtidigt som jag gruvade mig över att hamna långt bort från alla jag känner.

Ångest

I slutet av juli dog min smartphone, och jag inledde min nuvvarnade era utan smart telefon. Dess uppgifter ersattes av en gammelmobil, dator, mp3-spelare och… böcker!

I slutet av juli kom också KP 10 som jag fått göra omslag åt. En styck barndomsdröm uppnådd!

Augusti

Jag flyttade nästan till ett litet torp i skogarna utanför Österbybruk, men det blev inte av till slut. För första gången på åratal fick jag två bra nätter att se Perseiderna, inklusive det största och närmaste stjärnfall jag sett! Annars satt jag till hälften och jobbade på barnböcker, till hälften klistrad vid Hemnet / Blocket.

September

Sista månaden i Ruckelslottet, frid över dess minne! Jag fick skippa bokmässan pga flytt. Innan dess jobb. Och bostadsångest. För att väga upp mot två månaders tröstätning började jag någon sorts lågkolhydratsdiet. Gjorde jag NÅGOT kul? Jodå, jag & Stina hann med en fin skogsvandring (med inslag av Stef & Linus).

DSC05380

Och Benrangelskuggan kom ut, den första bok jag illustrerat för Opal!

benrangelskuggan

Oktober

Efter att ha inkvarterat djuren på diverse platser återgick jag till att bli mambo. I någon sorts försök att verkligen tänka på att det ska bli kortvarigt har jag fortfarande inte ens packat upp de flesta flyttlådorna, utan de står travade runt min säng i min mors gästrum. Vidare sysslade jag med barnboksjobb och bostadsångest. Krisse fick dra ut fler dyra tänder. Största höjdpunkten förmodligen att jag köpte ett höj- och sänkbart arbetsbord.

Fast jag körde ju mitt livs tredje 24-timmars också!

November

Började ganska exakt direkt med att mina handproblem återkom. Den totala ångesten över att undra om jag skulla kunna jobba igen var väl en omväxling till bostadsångesten. Ärligt talat var väl det, allt och faktumet att jag satt hemma som mambo igen nog för att göra det här till årets objektivt sämsta månad och kanske min sämsta födelsedag. November 2013: NEJ TACK.

En positiv sak: Nästa Tina-bok kom ut! Det är lite tråkigt att jag bloggat så lite om böckerna jag jobbat på i år, men de har lyckats komma samtidigt som jag verkligen inte orkat ta tag i något skriv eller pepp.

tina-och-varsta-aventyret

December

Likt fågel Fenix bestämde sig 2013 för att resa sig flammande ur den grå askan. Stef och Linus ville flytta ihop, så vi bestämde oss för att leta efter ett hus att hyra tillsammans. Och min Blocketbesatthet gav äntligen resultat, för vi hittade ett hus… Ett FANTASTISKT hus. Det ska få ett eget inlägg vid tillfälle, vi flyttar in först i mars. Men bara vetskapen räcker långt.

Jag var på mys och pepparkaksbak med en massa trevligt tecknarfolk (följ länken och se fina kakor!). Julen har regnat bort, men jag orkar inte öda någon energi på det!

SUMMA SUMMARUM

Professionellt var det här ett väldigt bra år, jag har jobbat med att illustrera mer i KP + fått rita på ett helt gäng böcker, det är skitkul! Personligt har det varit ganska jobbigt, men just nu ser jag så mycket fram emot mitt kommande boende med vänner och drömhus att jag tänker dra ett streck över det, helt enkelt. HAH.

549px-Phoenix-Fabelwesen

2 kommentarer på “Valentinåret 2013

  1. Lena Arro skriver:

    Grattis till huset och gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*