Trasig. Igen.

Alltså, trasig hand känns VÄLDIGT årskiftet 10/11. Dum-Valentin har lyckats återskapa överansträngningen / inflammationen i höger hand som jag släpade runt i på ett par månader då. Precis som förut överanvände jag höger hand. Precis som förut försökte jag kompensera med vänstern, vilket denna gång höll i två veckor men sen började VÄNSTER hand klaga. Japp. Nu har jag matchande stödskenor på båda händerna…

mun-porträtt

Experimenterar nu med fot- & munteckning! Mest för att jag har så satans tråkigt när jag försöker vila mina händer, och det är det första folk föreslår att jag ska roa mig med. Jag tänker mig att höger fot borde vara rimligt lättdresserad, men märkte direkt att det största problemet är att pappret hamnar så långt bort från ansiktet. Det, och att man försöker använda en FOT.

Fotbilder

Jag googlade runt och hittade munmålning som ett alternativ. Det är på en del sätt lättare (nära ansiktet!) men lite som att försöka teckna med en seismograf.

Munteckning

Första bilden (med stödskenorna) är också muntecknad. Jag gillar faktiskt något med linjerna där, och jag fick av någon anledning nästan-komplimanger för fotbilderna. Men, låt oss fejsa fakta: Jag har en barnbok kvar att illustrera i år och jag tror INTE att den lite mer expressionistiska stilen är vad som förväntas. Det skulle vara gött att få händerna tillbaka, och när jag väl får det lovar jag att komma ihåg att man måste ta hand om dom bättre. Om jag så ska behöva göra ett till korsstygnsbroderi.

Så, tills dom fått vila ut: Podcasts, webb-TV, kanske lite fot- och munteckningar. Promenader. Väldigt långsamt datorskrivande med enstaka fingrar. Wah!

2 kommentarer på “Trasig. Igen.

 1. Lena Arro skriver:

  Ajajaj!Där ser man vådan av att bli för populär. Du måste börja rita sämre så du inte får så många uppdrag.
  Mun- och fotmålningarna är så bra att jag iof sig tycker det vore helt ok om du använde den tekniken i Mumievinter – MEN hoppas händerna blir bättre snart. Vila!

  • Valentin skriver:

   :)

   Min plan är att lägga mig med händerna i luften tills halvvägs in i november, sen ge mig på Mumievinter! Funkar det inte får jag ta fram fotmålningen, och det kanske fixar problemen med uppdragen också… ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*