I väntans tider

Såhär när våren kryper närmare (HA) börjar den biologiska klockan ticka. Längtan efter ljudet av små fötter. Eftersom jungfrufödsel inte är ett alternativ här bland oss högre ryggradsdjur fanns inget val annat än att beställa in vår avkomma via posten. Häromdagen kom adoptivbarnen-in-potentia hem i ett litet paket.

eggz

Aaah så spännande! :) Om allt går som det ska kommer vi få fram svartbandade dvärgwyandotter ur dom här på något magiskt sätt.

Man ska inte räkna kycklingarna innan de är kläckta, men… Jag vill alltså bara ha EN höna till. Det blir alltid några överflödiga tuppar, så jag tänkte 5-6 ägg för att ha oddsen på den säkra sidan. Sen läste jag att ägg skickade i posten klarar sig sämre, så jag beställde 8 st ifall alla inte skulle kläckas. Säljaren la i 10 st för att fylla ut hela lådan!

Två redigt förbannade* dvärgsilkeshöns i varsitt kartongrede har tilldelats fem var. Nu är det upp till modersinstinkterna hur det ska gå. En av dom är Kaka, min mest korkade höna, som jag är lite osäker på, men hon har legat duktigt hittills… Peppar verkar å andra sidan ha situationen helt i hamn.

ruvar

* Ruvande hönor / hönsmammor som är något att ha SKA vara sura som Satan själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*