2012: Ett till år

2012… Har varit märkligt suddigt. Jag har visserligen trivts på plats i Ruckelslottet, men det känns som att jag hela tiden har behövt fokusera på för många saker samtidigt, eller snarare inte kunnat fokusera alls.

Januari

Jag var större delen av januari i Filippinerna, dit jag åkte med Stina. En vacker, intressant men också kluven upplevelse för mig som är van att känna mig relativt fattig, inte som en rik (och ond?) knösus. Jag var mer under vatten än jag trott att jag någonsin skulle vara i mitt liv, vilket var coolt, och besöket i Cebu under Sinulog känns väl som det närmaste jag kom själva Filippinerna. Tyvärr avslutade jag resan med att bli sjuk. Jag har inte kommit mig för att lägga upp bilder mm i efterhand, men nu gör Stina det, så det kanske kan vara bra så.

Filippinerna

Februari

I februari startade jag upp mitt lilla skrivbordsakvarium, som sen dess stått på min arbetsplats med små och ännu mindre fisk i. Jag var fortsatt småkrasslig.

Akvarium

Mars

Någon gång i mars var jag ute i skogen och lyssnade efter ugglor? Misstänker att jag var sjuk, också. NÄSTA!

April

I april köpte jag min rakkniv. Jag har fortsatt använda den under året, och tycker att det funkar bra. Jag var sjuk och hade feber.

Maj

Äntligen händer någonting! Jag och Stef åker till Slovakien. Resan blev väl tyvärr något neddragen av att jag var så supersjuk att jag nästan var utslagen under de första dagarna, men det var väldigt fint att besöka en stad och ett land jag förmodligen inte själv hade spontanåkt till. Den lilla biten av Karpaterna vi såg när vi besökte Čachtice var jättevackert, dit skulle jag gärna ta mig tillbaka någon gång. Vi gjorde ett snabbesök hos Tinet i Berlin, också, som gärna hade fått vara längre (med mig piggare, eh).

Slovakien

Juni & juli

Under juni trodde jag fortfarande att jag skulle kunna göra fint i Ruckelslottets trädgård. Jag sådde blommor, sådde nya blommor när mördarsniglarna åt upp de första, jagade mördarsniglar, byggde holkar åt solitära bin, grävde bort vallört och sågade trädgrenar. Men i juni började sommaren regna bort, som bekant, så sommaren blev mest blöt, kall och sniglig. Oh well! I övrigt jobbade jag nästan heltid natt under sommaren, som smälter ihop till ett töcken.

Augusti

Augusti började som resten av sommaren, med jobb och en liten kräftskiva. Men i slutet av augusti greps jag av galenskap och byggde mig ett hönshus, och köpte mina första höns! Supertrevliga små djur. Jag vill aldrig bo utan dom igen!

September

I september hade jag tagit semester, planen var att vandra i Dolomiterna. Men jag fick frilansjobb och mer frilansjobb, så jag jobbade på min semester istället. Gjorde jag något annat så minns jag inte.

Oktober

I oktober tog jag upp höstens hobby: Ljusgjutning! I övrigt jobbade jag jämt. Jag insåg att hönan Kiwi var en tupp och att försäljarna hade blåst mig: Efter att ha bott en vecka med en galande tupp inlåst i källaren lämnade Kiwi denna världen i en flyttlåda, och två silkesdvärgar flyttade in. Och så ser hönsflocken ut just nu!

Hönsar

November

Jag fyllde 32, men då var jag på… jobbet, ja. Jag försökte ha lugg ett tag, men det funkade inte. Gjorde jag något mer? Förutom jobbade åt mig själv då…

December

Jul, jul, strålande jul. Jag jobbade hela julhelgen. Jag kom också överens med min arbetsgivare: Nästa år går jag ner i antalet arbetsnätter. 2013 kommer kanske bli fattigare, men jag ska fan inte skriva ”jag jobbade mest” som min summering av hela nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*