Teknikhelvetet

På Twitter kom ämnet ”rita teknik” upp. Teckningar på teknik är väl inte direkt det jag lägger i portföljen, om jag säger så. Nu pratar vi alltså inte insidan av datorer eller hi-tech apparater, utan vardagsteknologi. T.ex. en cykel. Se mig rita en cykel utan bildreferens!

Det här är ju ändå en helt osannolik förbättring av teknisk förståelse efter att ha ägt en fincykel som jag faktiskt bryr mig om i snart två år. Min tidigare förståelse av cyklar var lite mer grundläggande.

Men det kan bli värre! Bilar. Ska jag skissa in en spontan bil rör vi oss seriöst i markerna ”Volvo 240” och ”godisbil”.

Jag bemästrade bilens mest grundläggande delar som barn, och ägnade mycket länge ingen tid alls åt att finslipa mina kunskaper, inte ens när jag lärde mig köra bil. För jag vet fortfarande inte riktigt hur det sitter ihop när jag lyfter på motorlocket, måste jag erkänna.

I början av serieskolan, år 2007, ägnade jag ändå en kort men intensiv period åt att förbättra mina bilar. Utan förståelse för tekniken, men för att i alla fall kunna göra en hyfsad imitation av utsidan värdig en grov skiss. Eftersom jag inte haft mycket nytta av det heller har kunskaperna långsamt vittrat bort och en finbil utan referens blir något så här:

…vissa drag av min mammas Toyota Yaris, men mest likt ett busigt djur, kanske en bäver.

(Google Image Search är det bästa som hänt internet, sägerjagbara!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*