Hönsen flyttar in

En oktobermorgon är det plötsligt så kallt att vattnet frusit till is i hönsens lilla hus. Jag läser visserligen på nätet att höns tål minusgrader, även om dom kan förfrysa kammarna. Jag har dock inte fått intrycket av att dom ÄLSKAR minusgrader och att förfrysa kammarna. Så nu är det dags för vinterboning!

Min originalplan inför vintern var att dra ut en värmelampa till hönshuset, men efter att ha konstaterat att friggeboden som jag tänkte ta ström från får SIN ström från en patenterad Ruckelslottslösning™ med dinglande skarvsladdar och hemmagjort elfix har jag istället kopplat bort den strömmen helt. Min andra plan var en stor bur av kompostgaller i pannrummet. Sen tittade jag in i det vi kallat ”jordkällaren” och upptäckte inte alls en jordkällare, utan ett litet rum till i källaren som tidigare hyresgäster fyllt med pinnar och ris (??).

Alltså: Hönsrummet. Här fanns ju t.o.m. fönster och lampa, och gott om plats när det är för kallt att gå ut.

Boss, Kiwi och Böna säger att dom uppskattar den trendigt råa industrikänslan, men tycker att sittpinnen är töntigt låg. Jag säger men ursäkta att jag inte var beredd på att paniksnickra ihop något för att det skulle bli vinter redan i oktober, jag hade tänkt programmera idag, faktiskt.

Vid något tillfälle har Kiwi blivit gigantisk. Hon har nya fjädrar också, men hon är större än Boss nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*