Mysbelysning för snål jävel

Hösten är här, tiden då man vaknar i 15 grader inomhus. I alla fall i vårt ruckel, där vi sparar på elkostnaderna genom att stänga av värmen helt på natten. Och vi har ingen taklampa att slösa el med i köket, för kontakten är uppfuckad, men vi har ljus på bordet! Och jag har gjort fyra ljus själv:

Det är ett resultat av mitt pyssliga drag, korsbefruktat med mitt drag av snål hamster sen vi bytte till stearinvärmeljus på deltidskneget. Vi eldar upp runt 30 st/dygn, och återvinner sen de små metallskalen, men det blir en ring av stearin kvar i botten. Som vi SLÄNGER. Efter att ha samlat och gjutit kan jag konstatera att det är två små blockljus i veckan i finaste rena stearin. SLÖSERI.

Korsbefruktat med mitt maniska drag ser jag fram emot att snart ha dussintalet ljus formgjutna i gamla kryddburkar och ljusstakar. Snart kanske vi kan värma upp hela huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*