ISV 2011…

…försökte jag just delta i! Dessvärre hade jag varken råd eller tid att ta mig ner till invigningen p.g.a. hård verklighet, och fick därför försöka delta via Skype, som inte alls ville samarbeta. Jag har träffat Lovisa Witt, och vet att hon inte ser ut som ett suddigt spöke. Jag tror jag skulle blivit intervjuad, men det blev mest ”vinka och se glad ut”.

Och jag ÄR glad, för jag vann Seriefrämjandets stora serietecknartävling 2011! Jag har gjort en serie som heter Längta bort, om vänskap och hur den kan vara svår ibland.

Jag hade inte planerat att delta i år, men satt och skissade lite för mig själv på en idé jag hade när jag fick en IDÉ istället. Ett färdigt bildmanus som kom ut på ingen tid alls. Då insåg jag att jag verkligen ville göra den serien, att jag hade knappt sju arbetsdagar (varvat med nattpass på mitt lönekneg) att hinna få fram 10 sidor, och att den skulle målas i blyerts och akvarell. Det blev den där blandningen av total skaparglädje och superpresstress.

Jag vann Stora serietecknartävlingen 2007, när jag precis börjat på Serieskolan. Sen dess har jag börjat jobba med mina bilder och illustrerat saker för barn och ungdomar, men jag har ju knappt gjort några serier. Längta bort är den första längre berättelse jag avslutat sen 2009. Jag är verkligen skitglad att den blev bra, att folk tyckte om den, och att den fick en så fin motivering!

(Min vän & kollega Stef läste serien och utgick direkt från att hon var ekorren och jag den neggiga blåmesen. Jamen det är roligt för att det är saaant?)

Nu ska jag fira genom att kollapsa i min säng eftersom jag suttit och hållit mig vaken efter ännu ett nattpass, och sen gå upp vansinnigt tidigt i morgon bitti. Jag hoppas ni som är på ISV på riktigt har kul så att det räcker åt mig också!

3 kommentarer på “ISV 2011…

  1. Lisa M skriver:

    Grattis!! Fan vad kul! Den ser supersnygg ut. <3

  2. Jenny skriver:

    Gud vad kul! Gratulerar :) Serien ser mysig ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*