Nytt hem

Det är svårt med bloggandet! Jag har gjort en hel del tecknande och grejer på senaste tiden, det har jag faktiskt, men inget jag får lägga upp här riktigt än. Samtidigt har jag flyttat, med väldigt kort varsel. Jag bor nu i ett mycket roligt (om än lätt kylslaget) gammalt hus som jag hyr tillsammans med fellow tecknare Stina Lövkvist.

Huset är i och för sig en estetisk upplevelse på många nivåer. I grunden är det ett gammelhus från förra sekelskiftet som sakta förfallit till ett skick där det köptes bara för att rivas. Men vår hyresvärd blev pappa istället för att ägna sig åt sitt husprojekt, och hyrde alltså ut skruttvillan till två tidigare hyresgäster för att täcka lånekostnaderna. Dessa satte sin alldeles egna prägel på det hela, och sen kom Stina och jag och renoverade järnet.

Ja, redan i hallen ser man hur två bohag har mötts, korsbefruktats och bildat nya spännande hybrider. Jag har tillfört svart, vitt och sju miljarder växter som täcker alla möjliga ytor. Stina har tillfört guld, ljus och starka färger.

Tidigare hyresgäster hade lämnat efter sig vackra detaljer så som dessa väggflames, utförda i spritpenna av ”Joel”. De lämnade också smuts, fönster tätade med frystejp, och en plåttunna full av trash.

Ingen sentida galenskap kan dock rå på den ursprungliga! Det syns bäst i källaren, där rå fukt och brutala elinstallationer samsas med ett gäng säregna muralmålningar. Drar man exempelvis undan de blå plyshgardinerna i trappan kan man avnjuta en serie bilder av celldelningens olika faser:

Fantastiskt! Nästan lika fantastiskt som tomten. Jag behöver bara lyfta ögonen från mitt arbetsbord för att se syrenbuskar, gamla fruktträd, tallar och ekar. Detta kommer bli så sjukt fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*