Ett ruckel i skogen (som inte blev mitt)

pappret såg det fint ut. På mäklarfotona också, för den delen. Inget indraget vatten, men el, och så nära civiliserade busskommunikationer som går tidigt till sent — och så nära till kneget — och så billigt. I tanken hade jag redan funderat på att flytta in, odla upp den gräsbevuxna delen av tomten, och investera i en handvevad tvättmaskin.

Ja ja. Jag drömde tillräckligt starkt för att åka ut att titta på stället. Man måste ju onekligen erkänna att det stod ”renoveringsbehov”.

Hade det bara varit träpanelen på väggarna hade det väl varit en sak, men uteplatstaket var mögligt, innertaken enligt uppgift fuktskadade, och trappräcken mm sönderbrutna. Utan tak & väggar hade jag behövt bygga upp från grunden, men ”grunden” bestod av plintar, som också var sneda och vinda. Marken under var arrenderad. Tror inte det, va.

Men ändå. Jag hann börja flytta in lite i hjärtat. I ungefär en dag ”ägde” jag ett hus i skogen. :(

Visst, jag erkänner vissa civilisationsflyende drag sedan tidigare, men nästan-drömmen om att ta det på allvar skyller jag helt på Tinets pysslande. Eh, och på min kollega på kneget som bor i skogen med vedspis. Antar att ni också märkt hur saker man funderar på dyker upp omkring en hela tiden?

Jag är så trött på bostadsstress. Jag tycker om träd, och jag tycker om vedkaminer. Folk skulle väl aldrig komma över spontant ut till skogen, men det är ingen som kommer över spontant ut till Upplands Väsby heller, så på det sättet skulle inget ändras. Hm…

2 kommentarer på “Ett ruckel i skogen (som inte blev mitt)

 1. Tinet skriver:

  Heh, känner mig lite skyldig. ;o)

  Men om det åtminstone var egen mark skulle det kanske ha varit värt att bygga något nytt. (Kanske t.o.m. lyckas fixa bygglov för jurta trots allt?! Om du säger att du t.ex. planerar att hålla sommarkurser i teckning eller turkomongolisk kultur eller något annat fint i jurtan, kanske de skulle gå med på det?)
  Ett hus, även i sämre skick, kan ju kanske funka som täckmantel för mer okonventionellt boende …?

  • :)

   Hade det legat på egen mark hade jag i alla fall funderat på det. Fast mäklaren hade fotat med vidvinkelobjektiv eller något även för tomtbilderna — Det var en ganska liten skogstomt med grannhus väldigt tätt inpå.

   Nu drömmer jag vagt om ett finare hus 5 km bort från rucklet, men den tomten ska friköpas och jag tror inte jag kan skaka fram 500 000 tills maj…

   Bygglov verkar på fullt allvar verka kunna kosta mellan 10-20 000 och ta ett halvår att få fram. Det känns som att något som redan har bygglov skulle vara värt… :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*