Att traumatisera små barn

När jag var liten läste jag Häxorna av Roald Dahl, med illustrationer av Quentin Blake. Jag kommer fortfarande ihåg skräcken när jag bläddrade upp uppslaget där man fick se Överhäxan utan sin vänliga mask. Jag vågade knappt se boken, när jag visste att den fruktansvärda bilden fanns där inne.

Det fanns fler såna böcker (jag var ett ganska lättskrämt barn). Ibland när jag sitter med mina bilder undrar jag: Gör jag en sån bild nu?

…jag menar, inte som något NEGATIVT. Barn förtjänar läskigheter som faktiskt är lite läskiga, inte bara töntiga. Jag skulle inte ha något emot att komma upp till Quentin Blakes nivå överlag, liksom.

Men ändå. Känslan av att peta direkt i små formbara hjärnor. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*