Eller en njure, kanske?

Jag har precis intresseanmält mig som medicinsk försöksperson, och hamnade i och med det på ett forum där folk diskuterade hur man kan maximera inkomsten av detta. Försök som kräver långa sjukhusvistelser, nedsövningar, experiment med smärta etc. ger tydligen mer ersättning. Varpå ett surt inlägg frågar om folk vill riskera år av sin livslängd för pengar.

Jaaa… SKULLE jag kunna schackra bort något levnadsår till djävulen för cash?

Jag är beredd att lyssna på förslaget, i alla fall.

Om det är någonting jag avskyr med hela satsa-på-frilansandet grejen så är det det ekonomiska. Jag hatar att leva från hand till mun, så jag sparar och blir frustrerad över att ”storsparande” för mig betyder 1000 spänn i månaden.

Den senaste tio dagarna uppslukades av mitt lönekneg™. Mitt jobb i Stora Prickiga Säkerhetsbolaget är i teorin samhällsviktigt, men verkligheten innebär att folk arbetar 10, 13, kanske 17 timmar i sträck för att få lönen att kännas OK. Jag avskyr att gå upp 02 på morgonen och jobba sju dagar i rad och veta att jag får ut en 5-6000 netto av hela övningen.

Nu ska jag jobba en månad åt Stora Barnboksförlaget. Jag får ut mer än 6000 netto, men inte är det så vansinnigt mycket mer att jag hjular av glädje.

Om pengar är en social överenskommelse och representation av makt så är det skevt att vara låginkomsttagare i ett höginkomstland. Man har fördelarna av att man som grupp befinner sig i den rika världen, men begränsad möjlighet att påverka sitt eget liv. Ännu värre: Begränsad möjlighet att påverka andras liv. Jag tycker det är jävligt viktigt att försöka göra bra saker för andra människor och försöka göra världen bättre, men det blir mycket svårare om man inte har någon ekonomisk tyngd (= makt).

Ibland undrar jag om det är helt galet att försöka Jobba med något Roligt. Antingen borde jag vara en total bohem, eller klippa mig och skaffa ett riktigt jobb. Allt eller inget. Yurta eller bostadsrätt. Utanför systemet eller i systemet, men inte klängandes i systemets skramlande underrede.

2 kommentarer på “Eller en njure, kanske?

  1. Tomas Antila skriver:

    Jag hörde om någon som fick flera hundra tusen i skadestånd för ett försök som medförde att personen fick en procent mindre synfällt. En procent?! Jag menar hur mycket är det? Jag skulle kunna leva i flera år på säg 200000:-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*