Dagens experiment

Valentin & det där krånglet när man har en idé i huvudet, idén kräver en stil som man har en vag annan idé om hur man vill ha den, men ingendera är något man behärskar… än! Eller kanske är det bara jag.

Jag har alltså en dröm om en snabb linjebaserad tuschning, baserad mer på hur mina skisser ser ut mer än mitt vanliga detaljfokus. Det hela ska vara färglagt med vattenfärger, men inte bli monokromt. Och jag vill teckna verkligheten, så har jag utgått från (men inte ritat av!) foton från Istanbul:

Istanbul Pride Istanbulhus

OK, det är inte fult, men det är inte min idé. Rent spontant så 1) såg det mer lovande ut utan färg, 2) fast jag behöver arbeta mer på att teckna snabba ansikten snarare än bakgrunder, 3) det är för färgglatt, det drar mot mina barnboksteckningar vilket är helt fel känsla, 4) jag måste lägga de mörkaste fälten först, särskilt Pridebilden är vitfläckig på håll och får förgrunden att smälta ihop med bakgrunden. Husfasaderna är å andra sidan för realistiskt färglagda.

Inför nästa omgång så ska jag prova 1) att göra fler stiliserade men inte cartooniserade ansikten, 2) pröva monokrom med färginslag istället, 3) slå mig själv på fingrarna när jag märker att jag börjar lägga för detaljerade skuggor i alla fall. Linjerna ska lyfta färgfälten, inte tvärtom!

Det kanske vore skönt att ha en stil, jag menar EN stil…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*