AWESOMEKEX ♥

Detta är underbart, jag menar helt otroligt, jag menar det BÄSTA jag sett i fontmakarväg för amatörer: YourFonts.com! Skulle jag ha ägnat tre timmar åt detta en fredagkväll om det inte var sant??

Jag gjorde två fonter*. Till att börja med den mycket korrekt betitlade ”Valentin textad 09”, som jag hoppas kunna använda för en allmänt handtextad approach:

valentintextad09_sample

YourFonts.com är inte bara lätt att använda, dom har tänkt på internationella tecken också. Tyvärr verkar urvalet lite random, eller i alla fall inte anpassat för mig: Jag har väl inget behov att ”handtexta” turkiska, men vill inte bli begränsad av fontet, bara. För att få fram Şş, İ och ğĞ gick jag in i FontCreator och petade lite. Där lade jag in hjärtsymbolen också, för DEN måste jag ha!

Sen gjorde jag en stålstiftsvariant som ligger som titelfont just nu här på bloggen/sidan. Vet inte om jag vill behålla den här eller om jag ska göra en för webbsidan, så här är typ samma text fast med stålstiftsfontet.

Vill man inte kunna skriva på turkiska, och är det bara en fin ren bild man lägger upp på deras sida, så behöver man dock inte ändra något alls. Så lätt som det här är skulle man kunna göra en anpassad font för varje serie man gör på mindre tid än det tar att texta för hand!

Edit: Mycket riktigt! Istället för stålstiftsfontet är titlarna nu i fontet ”Dunderdandy 09”! :)

* PÅ TRE (3!) TIMMAR! Den som försökt göra egna fonter för hand utan hjälp förstår hur SJUKT bra detta är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*