Åter till vardagen: Projekt ”Småfolk”

Nytt år, slut på ”lovet”, åter till den hårda verkligheten. Fast det här projektet ska bli jättkul, det hårda blir att klämma in den med allt annat som ska bli gjort. Jag sitter med ett 14-sidigt bildmanus att börja jobba med, och eftersom serien ska publiceras om allt går som planerat ska detta inte läggas upp. Bara arbetet med första sidan…

Jag hade planerat att jobba i en blandning av akvarell, tusch och gouache igen. För att inte sitta och behöva göra mitt vanliga omständliga arbete med omteckning tänker jag ha ett färdigt färgmanus för varje sida. Detta gör jag genom att lägga gråskala på skissidorna med datorn…

skissida1_web-th skuggsida1_web-th

Jadetärvälliteomständligtändå, MEN, nu kan jag i alla fall begränsa sluttecknandet av varje sida till en fysisk sida. Inte två, som jag brukar. För då kan jag höja det en detaljnivå och måla/tuscha direkt.

Det ska alltså upp på en nivå motsvarande konceptskisserna. Skissmanuset är tecknat i A6-storlek. Det allra första klottermanuset var dock ännu sötare:

klotterkatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*