Fickjournalen! ♥

Via Niklas Åhs i serieettan har jag haft den stora glädjen att få ta del av 2 st Fickjournalen från 1956. Tänk en blandning av VeckoRevyn och OKEJ och spola sen tillbaka tiden en 30-50 år. Artiklar, noveller, serier, illustrationer, frågespalter, idolporträtt, reklam.

Jag kunde inte ha varit mer rätt målgrupp om jag så vore en fräknig sjuttonåring flicka i chic poplinblus och klockformad bomullskjol, för ALLT är helt otroligt fantastiskt. Jag älskade dom så mycket att jag skannade båda tidningarna helt och hållet. Ladda ner Fickjournalen #21 & #34 från amphisbaena.com/journalen och bli lika glad som jag.

Förutom de sanslösa texterna så är tidningen dessutom snygg som fan. Går du igång på retro, klassisk illustration eller rasterpunkter blir det en rent erotisk upplevelse.

Fickjournalen Fickjournalen Fickjournalen

Visst vill man bara tuscha något snajdigt och lägga på lite skön lingonfärg?

2 kommentarer på “Fickjournalen! ♥

 1. Bengt Sehlin skriver:

  Hej!
  Känner du till om det finns ett arkiv som har alla nr. utav fickjournalen? Jag söker en artikel som har varit med någongång i mitten av 50-talet och som handlar om ett mord i Skåne.
  Med Vänliga Hälsningar
  Bengt

 2. Valentin skriver:

  Hej Bengt! Tyvärr så tror jag inte något sådant finns, jag själv fick låna dom här två mest av en slump. Antikvariat brukar dom finnas på, men det kom ju några nummer under 50-talet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*